Mātes diena

May 8, 2014 в 20:11 | Uncategorized |

APSVEICAM!
Vēstuļu konkursa
„Gribu tev, māmiņ, ko teikt!” uzvarētājus:

1.vieta- Veronika Kovaļonoka 9.b

Arīna Kirillova 10.a

2.vieta- Maigonis Vaivods 8.c

Jeļizaveta Daņiļuka 9.c

3.vieta- Darja Gorbunova 8.c

Polina Karpicka 9.b

Latviešu valodas skolotāju komisija.

Pavasaris ir māmiņu gadalaiks- laiks, kad svinam Mātes dienu.

Latviešu valodas stundās sākumskolas skolēnus skolotājas iepazīstināja ar latviešu tautas dainām par māmiņu. Bērni tautasdziesmas gan izteiksmīgi lasīja, gan mācījās no galvas, gan zīmēja ilustrācijas, veidoja kolāžas un plakātus.
Labākos darbus pēc tam varēja apskatīt arī izstādē.
Skolēni darbus veidoja ar lielu interesi un atbildības sajūtu. Īpašs paldies vecākiem, kuri atbalstīja savus bērnus.
Par padarīto darbu patiesu gandarījumu izjuta gan skolotājas, gan, protams, arī paši audzēkņi.

5.-9.klašu skolēniem bija uzdevums atrast dzejoli, kuru vēlētos noskaitīt savai māmiņai vai vecmāmiņai. Dzejolis bija jāiemācās no galvas, un labākie izteiksmīgās runas meistari piedalījās skolas konkursā „Es savai māmiņai.”

Kopā konkursā piedalījās 20 dalībnieki.

1.vietu ieguva V.Žagare(5.d) un P.Jaroslavceva(6.a), 2.vietu- G.Ganzuļa(5.c), A.Luņina(7.c) un E.Lauce(7.d), 3.vietu- A.Raduškins (5.b), V.Ņikolajeva(7.a) un V.Avsjuks(7.d).

Patīkami, ka skolēniem patīk izpausties izteiksmīgajā runā. Pateicoties latviešu valodas skolotāju kolektīvam, šāds konkurss jau ir kļuvis par tradīciju.

8.-11.klašu skolēniem bija uzdevums uzrakstīt vēstuli mammai vai vecmāmiņai. Paužot savas emocijas, pārdomas, atmiņas, vēlējumus un atrodot piemērotu citātu. Labāko vēstuļu autori piedalījās vēstuļu konkursā „Gribu tev, māmiņ, ko teikt!”

Visas skolotājas, kas bija žūrijā, noklausoties 13 vēstules, atzina, ka ir ļoti grūti novērtēt, jo visas vēstules ir īpašas, patiesas un ļoti emocionālas. Skolotājām bija patīkams pārsteigums, ka mūsdienās ir tik ļoti mīļi un sirdssilti jaunieši.

Vēstuļu konkursā 1.vietu ieguva V.Kovaļonoka(9.b) un A.Kirillova(10.a)- meiteņu vēstules bija gan sirsnīgas, gan sāpīgas, gan skumjas, gan cerīgas. 2.vietu žūrija piešķīra M.Vaivodam(8.c) un J.Daņiļukai(9.c), bet 3.vietu- D.Gorbunovai(8.c) un P.Karpickai(9.b).

Ļoti ceram, ka vēstules tika nodotas māmiņām!

Sirsnīgs paldies skolotājām: Marutai Šimanskai, Līvijai Muskai, Venerandai Bogdānei, Ingrīdai Smilts, Initai Jurciņai, Svetlanai Možajevai un Baibai Asarei!

Nav komentāru »

RSS Komentāri. Trekbeks URI

Atstājiet komentāru

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>